Jadłospis

17.06.19  PONIEDZIAŁEK

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Makaron z jabłkami

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mąka pszenna)

Herbata o smaku owocowym,

 

18.06.19 WTOREK

  • Zupa ryżowa na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Bigos z młodej kapusty z kiełbasą i mięsem, chleb

 Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)

  • Herbata o smaku owocowym.

 

Jadłospis sporządzony przez Karolinę Krok-Wojciechowską

 

Skład potraw

Obiady od 17.06.2019 do 18.06.2019

 

Zupa ogórkowa- woda, ogórki kiszone, ziemniaki, warzywa(marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa ( kurczak, udka), śmietana, mąka pszenna sól, pieprz, natka pietruszki, susz warzywny

Makaron z jabłkami– jabłka smażone ( wyrób własny), makaron, masło, cukier, sól

Zupa ryżowa– woda, ryż, warzywa(marchew, pietruszka, seler),  porcja rosołowa( kurczak, udka) śmietana, sól, pieprz, natka pietruszki, susz warzywny

Bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbasą-kapusta młoda, karkówka, kiełbasa podwawelska, masło, mąka pszenna, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, susz warzywny