Jadłospis

16.09.19  PONIEDZIAŁEK

  • Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Makaron z serem i cukrem

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Kompot z owoców, gruszka

 17.09.19 WTOREK

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Eskalopki, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

 Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)

  • Kompot z owoców, jabłko

18.09.19  ŚRODA

  • Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne )

  • Bigos z mięsem i kiełbasą, chleb

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 650,750, otręby pszenne, mleko i produkty pochodne )

  • Herbata o smaku owocowym, gruszka

19.09.19  CZWARTEK

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana śmietaną, chleb zwykły
    i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Gulasz drobiowy, kasza gryczana, ogórek konserwowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)

  • Herbata o smaku owocowym, jabłko

20.09.19  PIĄTEK

  • Barszcz czerwony z jajkiem, na wywarze z kości wędzonych, zabielany śmietaną, koper, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 650,750, otręby pszenne,  jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

Zawiera alergeny: (ryby i produkty pochodne, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne,  mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)

  • Kompot z owoców, śliwka

Jadłospis sporządzony przez Karolinę Krok-Wojciechowską

 

 

Skład potraw

Obiady od 16.09.2019 do 20.09.2019

 

Zupa fasolowawoda, ziemniaki, warzywa(fasola „Jaś”, marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa( kurczak, udka), śmietana, sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki, susz warzywny

Makaron z serem i cukremmakaron, ser biały, masło, cukier, sól

Zupa kalafiorowa- woda, kalafior, ziemniaki, warzywa(marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa( kurczak, udka), śmietana, mąka pszenna sól, pieprz, natka pietruszki, susz warzywny

Eskalopki– filet drobiowy, ser żółty, majonez, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, susz warzywny

Surówka z kapusty pekińskiej- kapusta pekińska, marchew, majonez, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz

Zupa koperkowa- woda, ziemniaki, warzywa(marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa (kurczak, udka),  śmietana, mąka pszenna , koper, sól, pieprz, susz warzywny

Bigos z mięsem i kiełbasą-kapusta kiszona, karkówka, kiełbasa podwawelska, masło, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, susz warzywny

Zupa pieczarkowa z ziemniakami– woda, pieczarki, ziemniaki, warzywa(marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa ( kurczak, udka),  śmietana, mąka pszenna, śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, susz warzywny

Gulasz drobiowy- filet z kurczaka, woda, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

Ogórek konserwowy– produkt gotowy

Barszcz czerwony z jajkiem– woda, buraki czerwone, jajka, porcja rosołowa ( kurczak, udka),  śmietana, mąka pszenna, koper, sól, pieprz, susz warzywny

Ryba smażonaryba miruna, mąka pszenna, mleko, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy

Surówka z kiszonej kapusty– kapusta kiszona, marchewka, cebula, olej, cukier, sól, pieprz

Ziemniaki gotowane– ziemniaki, masło, koper

Kasza gryczanakasza gryczana, woda, masło, sól

Kompot z owoców– mieszanka owocowa- mrożona, cukier, sok z cytryną

Herbata o smaku owocowym– herbata ekspresowa o smaku owocowym, herbata miętowa, cukier, sok z cytryny

 


23.09.19  PONIEDZIAŁEK

  • Krupnik na wywarze mięsnym, zabielany śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, kasza jęczmienna, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Naleśniki z serem i dżemem

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mąka pszenna, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne)

  • Kompot z owoców, gruszka

24.09.19 WTOREK

  • Zupa brokułowa z makaronem na wywarze mięsnym, natka pietruszki, zabielana śmietaną, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne,  seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Pieczeń rzymska w sosie, ziemniaki, sałatka szwedzka(z ogórków kiszonych)

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne,  mleko i produkty pochodne)

  • Herbata o smaku owocowym, jabłko

25.09.19  ŚRODA

  • Barszcz ukraiński z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielany śmietaną, chleb zwykły
    i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, mąka pszenna, jaja i produkty pochodne , mleko i produkty pochodne)

  • Kompot z owoców, śliwka

26.09.19  CZWARTEK

  • Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, natka pietruszki, chleb zwykły i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne  , mąka pszenna, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne)

  • Herbata o smaku owocowym, gruszka

27.09.19  PIĄTEK

  • Zupa porowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana śmietaną, chleb zwykły
    i razowy

Zawiera alergeny: (zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko
i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne)

  • Ryba duszona w sosie śmietanowo- serowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty
    z marchewką

Zawiera alergeny: (ryby i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne)

Herbata o smaku owocowym, jabłko

 

 Jadłospis sporządzony przez Karolinę Krok-Wojciechowską

 

Skład potraw

Obiady od 23.09.2019 do 27.09.2019

 

Krupnik z ziemniakami na wywarze mięsnym – woda, ziemniaki, warzywa (marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa( kurczak, udka), kasza jęczmienna średnia, mąka pszenna, śmietana, sól, pieprz, natka pietruszki, susz warzywny

Jajko w sosie koperkowym- woda, jajo, masło, śmietana, mąka pszenna, koper, sól, pieprz

Surówka z marchewki z jabłkiem– marchew, jabłko, cukier

Zupa brokułowa z makaronem– woda, brokuł mrożony, porcja rosołowa ( kurczak, udka), warzywa(marchew, pietruszka, seler) makaron,  śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki, sól, pieprz, susz warzywny

Pieczeń rzymska– mięso mielone (karkówka, szynka surowa), jajka, bułka czerstwa, cebula, czosnek, bułka tarta, sól, pieprz

Sałatka szwedzka- ogórki kiszone, cebula, olej rzepakowy, cukier, sól

Barszcz ukraiński- woda, ziemniaki, fasola „Jaś”, ziemniaki, buraki, kapusta biała, warzywa (marchew, pietruszka, seler), śmietana, mąka pszenna, sól, pieprz, koper, susz warzywny

Naleśniki– ciasto: mleko, jajka, mąka pszenna, cukier, woda,

Nadzienie serowe- ser biały twarogowy, śmietana, cukier, cukier wanilinowy

Nadzienie z dżemu i marmolady: marmolada różna dżem truskawkowy, wiśniowy

Zupa pomidorowa z ryżem- woda, warzywa (marchew, pietruszka, seler), porcja rosołowa
( kurczak, udka)  , ryż basmati,  koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna sól, pieprz, natka pietruszki, susz warzywny

Kotlet schabowy– schab b/k, jajka, mleko, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, susz warzywny

Kapusta zasmażana- kapusta kiszona, masło, mąka pszenna, woda, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz czarny, susz warzywny

Zupa porowa– woda, ziemniaki, por, warzywa(marchew, pietruszka, seler) , porcja rosołowa (kurczak, udka) śmietana, masło, sól, pieprz, susz warzywny

Ryba na parze z w sosie śmietanowo- serowymfilet z miruny, masło, ser żółty, śmietana, koperek, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz

 Surówka z białej kapusty – kapusta biała, marchewka, jabłko, majonez, natka pietruszki cukier, sól, sok z cytryny

Ziemniaki gotowane– ziemniaki, masło, koper

Kompot z owoców– mieszanka owocowa- mrożona, cukier, sok z cytryną

Herbata o smaku owocowym– herbata ekspresowa o smaku owocowym, herbata miętowa, cukier, sok z cytryny